Museu de Ceràmica

Fundat el 1966, el Museu de Ceràmica de Barcelona conté una col·lecció amb les obres més significatives de ceràmica espanyola que sobresurten per la seva singularitat i valor artístic. Aquest patrimoni ceràmic és fruit de la preservació de les restes arqueològiques i del col·leccionisme de la societat civil. Destaquen les peces medievals del període almohade, les produccions mudèjars-d’Aragó, Catalunya i Valéncia-, la pisa hispano-moresca de Paterna i Manises, les vaixelles i rajoles policromes del Segle d’Or, els exemplars d’època Rococó de l’Alcora i les creacions dels artistes contemporanis. 

Gràcies a la riquesa de les seves col·leccions, el Museu de Ceràmica compta amb el reconeixement i prestigi internacional i està considerat un centre de referència per a l’estudi de la ceràmica tradicional i contemporània. Al marge de la col·lecció permanent, els visitants especialitzats com arqueòlegs, museòlegs, ceramòlegs, antiquaris, col·leccionistes i altres, poden visitar les reserves per estudiar el material procedent d’excavacions i consultar els arxius i la biblioteca.

La Col·lecció del Museu de Ceràmica de Barcelona es composa de:

Ceràmica espanyola
    Ceràmica d'Al-Andalus i Mudéjar
    Ceràmica Valenciana
    Ceràmica Aragonesa
    Ceràmica Castellana
    Ceràmica Catalana
    Ceràmica Andalusa

Ceràmica estrangera

Ceràmica segles XX i XXI 
    Modernisme 1880-1910
    Noucentisme 1911-1930
    Tradició i Modernitat
    Ceràmica d'autor

Dossier: Col·lecció patrimonial Museu de Ceràmica

Explora la Col·lecció en línea

 

CONSULTA:

Tècniques ceràmiques
Exposicions temporals 2003-2012
Activitats 2005-2013

 

Les col·leccions del Museu de Ceràmica així com les del Museu Tèxtil i Indumentària, Museu de les Arts Decoratives i el Gabinet de les Arts Gràfiques, s'integren en el nou Museu del Disseny de Barcelona que s'ubicarà a la plaça de les Glòries Catalanes.

Les exposicions del  Museu de Ceràmica van tancar el 3 de març de 2013.

L’obertura de les exposicions del Museu del Disseny de Barcelona al nou edifici Disseny Hub Barcelona, a la plaça de les Glòries està prevista al llarg del 2014.

Contactes Museu de Ceràmica

M. Antonia Casanovas, Conservadora responsable  macasanovas@bcn.cat